“Het schoon leven op zijn zondags”

Zo omschrijven Gentenaren het kuieren op de Kouter. Op zondagvoormiddag is het heerlijk genieten van de bloemen en geuren tijdens de eeuwenoude bloemenmarkt. De typerende Blauwe Kiosk wordt dan ook omgedoopt tot een aperobar waar fijnproevers zich laten verwennen.

Op wandelafstand

Wie hier woont en werkt, bereikt B'eau Kouter vlot met de auto en het openbaar vervoer. Met een private ondergrondse parking van 40 parkeerplaatsen heb je geen parkeerzorgen en de dichtstbijzijnde tramhalte ligt 100m verderop. Op de Kouter zelf heb je een Delhaize supermarkt, en vele culinaire adresjes en charmante cafeetjes omringen het plein. Op wandelafstand pik je een voorstelling mee in de Handelsbeurs of Opera, sta je aan de voet van “de 3 torens van Gent” en zit je op de levendige Graslei. Het plein is ook de uitvalbasis voor wie aangenaam en luxueus wil shoppen. 

Historische Kouter

Het plein kent een rijke geschiedenis. Van de middeleeuwse “Peerdekouter” waar volksvergaderingen plaatsvonden, tot “Place d’Armes” waar de Franstalige bourgeoise flaneerde over het plein. 
De typerende 19de-eeuwse gebouwen domineren nog steeds de boeiende architectuur van het plein. En hoewel vandaag minder bourgeois, geldt de Kouter nog altijd als een van de meest kenmerkende pleinen van Gent.

Ontdek de buurt

Handelsbeurs
Concertzaal
56m
Passantenhaven
Haven
62m
Delhaize
Supermarkt
68m
CRU
Voedingswaren
123m
Opera Gent
Operagebouw
150m
Cafe Theatre
Restaurant
158m
Revue Gent
Restaurant
188m
Veldstraat
Winkelstraat
296m
Jachthaven Lindenlei
Haven
332m
Vooruit
Concertzaal
342m
Sint-Baafskathedraal
Monument
417m
Belfort Gent
Monument
434m
Brabantdam
Winkelstraat
440m
Sint-Niklaaskerk
Monument
443m
Korenmarkt
Centrum
551m
Graslei
Horeca
588m

 

Bekijk het aanbod