“Het schoon leven op zijn zondags”

Zo omschrijven Gentenaren het kuieren op de Kouter. Op zondagvoormiddag geniet je van je vrije dag op z’n Gents: tussen de bloemen met een glaasje witte wijn in de hand. De eeuwenoude bloemenmarkt is een vaste waarde in Gent en elke zondag wordt de Blauwe Kiosk omgetoverd in een aperobar met bubbels, witte wijn en oesters. Dat en de geur van verse bloemen: meer moet het voor de Gentenaren niet zijn. Die sprankelende, zondagse sfeer blijft ook tijdens de week een beetje hangen, want dat “schoon leven”-gevoel is eigen aan de Kouter.

Op wandelafstand

Wie hier woont en werkt, bereikt B'eau Kouter vlot met de auto en het openbaar vervoer. Met een private ondergrondse parking van 40 parkeerplaatsen heb je geen parkeerzorgen en de dichtstbijzijnde tramhalte ligt 100m verderop. Op de Kouter zelf heb je een Delhaize supermarkt, en vele culinaire adresjes en charmante cafeetjes omringen het plein. Op wandelafstand pik je een voorstelling mee in de Handelsbeurs of Opera, sta je aan de voet van “de 3 torens van Gent” en zit je op de levendige Graslei. Het plein is ook de uitvalbasis voor wie aangenaam en luxueus wil shoppen. 

Historische Kouter

De Kouter heeft veel gedaantes en namen gekend, wat resulteert in een boeiende geschiedenis. In de middeleeuwen flaneerde de welgestelde bevolking over de ‘Peerdekouter’ en in de 19e eeuw kende de ‘Place d’Armes’ heuse militaire marsen en wapenschouwingen. Doorheen de eeuwen bleef het aristocratische karakter van het plein overeind, onder meer door de Opera van Gent, de Handelsbeurs en Hotel Falligan. Het plein, dat omrind is door 19e-eeuwse gebouwen, is nog steeds een van de meest kenmerkende pleinen van Gent.

De rustige Ketelvest

Wie droomt er niet van om vlakbij het water te wonen en te leven? Die plekken in Gent zijn gegeerd en schaars. De Ketelvest, een artificiële gracht uit de 11de eeuw, vraagt enkel om rust en stilte. Het gebouw aan de Ketelvest-Leie is zo ingepland om optimaal te genieten van het water en het groen. En zeg nu zelf: het zicht is adembenemend. 

Ontdek de buurt

Handelsbeurs
Concertzaal
56m
Passantenhaven
Haven
62m
Delhaize
Supermarkt
68m
CRU
Voedingswaren
123m
Opera Gent
Operagebouw
150m
Cafe Theatre
Restaurant
158m
Revue Gent
Restaurant
188m
Veldstraat
Winkelstraat
296m
Jachthaven Lindenlei
Haven
332m
Vooruit
Concertzaal
342m
Sint-Baafskathedraal
Monument
417m
Belfort Gent
Monument
434m
Brabantdam
Winkelstraat
440m
Sint-Niklaaskerk
Monument
443m
Korenmarkt
Centrum
551m
Graslei
Horeca
588m

 

Bekijk het aanbod